Tillbaka där allt började

Broadcom nu åter ett amerikanskt företag

Nej, det blev inget av Broadcoms planer på att köpa chippjätten Qualcomm. Men den Singapore-baserade halvledartillverkaren har trots det gjort slag i saken och flyttat tillbaka till USA.

Publicerad Uppdaterad

Broadcom har paradoxalt nog gjort sig mest kända bland allmänheten för sina planer på att köpa chippjätten Qualcomm. Och visst, tillverkning av IC-kretsar är väl i ärlighetens namn inget som skapar rubriker, direkt. Broadcom har fram till nu varit baserat i Singapore, och många trodde nog att den utlovade flytten till USA inte skulle bli av, när Donald Trump gick in och stoppade affären, som om den hade genomförts skulle ha blivit en av de största någonsin i techvärlden. Broadcom drog till slut tillbaka sitt bud, men lade ingalunda ned planerna på en flytt tillbaka till USA, och nu blir företagets kontor i San Jose i Kalifornien också bolagets huvudkontor. 

Bestämdes innan uppköpsplanerna

Broadcom var ett amerikanskt företag från början, men köptes 2016 av Avago, som har sitt säte i Singapore. Avago bytte sedan namn till Broadcom och har under en tid haft dubbla högkvarter, ett i Singapore och ett i San Jose. Och faktum är att planerna på en flytt tillbaka till USA fanns redan innan man aviserade att man skulle lägga ett bud på Qualcomm. Det är däremot förstås omöjligt att avgöra huruvida flytten var en del i strategin kring ett eventuellt uppköp av Qualcomm. Men faktum är att Broadcom sedan igår åter är ett amerikanskt företag. 

Källa