Flera användare vittnar om problemet

Bugg spontanväcker vissa Galaxy S8-enheter ur viloläget

En irriterande bugg som väcker telefonerna ur sitt viloläge utan någon vettig anledning tycks ha drabbat ett antal Galaxy S8-ägare. Det är i nuläget oklart hur omfattande problemen är, men flera användare som vittnar om saken på diverse forum.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Samsung tycks problemets omfattning inte vara alltför stort. Så här långt har man bara fått in ett fåtal rapporter med klagomål om enheter som spontanväcks ur viloläget, hävdar man. Samtidigt finns en hel del vittnesmål om saken på diverse internetforum, däribland Reddit. Det tycks primärt vara Galaxy S8-användare som drabbats, men det förekommer även enstaka uppgifter om Note 8-ägare som upplevt samma sak. Problemet tycks inte heller vara begränsat till någon enstaka mjukvaru-uppdatering, då det dykt upp vittnesmål om saken under ganska lång tid. 

Tänds i tio sekunder

Användarna rapporterar att fenomenet uppstår både när de aktivt försatt sina enheter i viloläge med ett tryck på powerknappen och när telefonen med automatik gått ned i viloläge. Skärmen släcks, men tänds efter en stund igen och lyser i runt tio sekunder, för att sedan stänga av sig igen. Fenomenet upprepar sig sedan ett antal gånger, något som till användarnas förtret medför att batterierna på deras telefoner drar ur alldeles för kvickt. En annan trist aspekt med att skärmen tänds är att det föreligger en viss risk för att man av misstag ska öppna appar eller trycka in felaktiga pin-koder och lösenord när telefonen ligger i fickan. 

Orsaken ännu oklar

Flera användare hävdar att de trots omstarter och fabriksåterställning inte fått bukt med problemet. Vad som föranleder det hela är i nuläget oklart, liksom omfattningen av problemen. Det förekommer en del spekulationer om att det skulle kunna ha någon koppling till AI-assistenten Bixby, men det finns å andra sidan inga fakta eller indikationer som stödjer den tesen. Samsung har ännu inte utlovat någon lösning. 

Källa