Kompletterar butikerna

Butikskedja blir operatör

Mobilåterförsäljaren Phone Family har tecknat ett operatörsavtal och ska erbjuda egna abonnemang.

Publicerad Uppdaterad

Avtalet som Phone Family har tecknat är med operatören Tre och det innebär att man ska erbjuda egna abonnemang och tjänster till slutkund genom att agera så kallad virtuell operatör i Tres nät.

– Phone Family blir den första oberoende virtuella operatören i Sverige med eget butiksnätverk, detta är ett stort steg för oss säger vd Jon Hjertenstein på Phone Family i ett uttalande.

Att det blev just operatören Tre är ganska naturligt. Både Tele2 och Telia har under året sagt upp sina avtal med Phone Family, vilket innebär att Tre varit den enda av de fyra stora operatörerna som samarbetat med Phone Family. Sedan dess har Phone Family även tecknat försäljningsavtal med Net 1 och sagt upp sitt försäljningsavtal med Com Hem sedan försäljningen inte nått upp till vad Com Hem eller Phone Family själva räknat med.

Efter att Phone Family nu tecknat sitt avtal med Tre uppger man att ett intensivt arbete inleds. Man ska bland annat etablera fakturerings- och kundhanteringsrutiner och räknar med att lansera sina abonnemang i början av nästa år.