Inför Mobilgalan 2014

Candy Crush Saga om segerns sötma

Inte ens Kina kunde till slut motstå Årets mobila spel 2013.

Publicerad Uppdaterad

Den 7 november 2013 gick Lars Jörnow, vp King Labs, hem från Berns med en Guldmobil för Candy Crush Saga som Årets mobila spel i handen. En vecka senare firade spelet ett år på mobila plattformar och en halv miljard nerladdningar. 
– Mobilgalan var en riktigt trevlig fest, och självklart var det jättekul att gå hem med det stora priset Guldmobilen, minns Lars Jörnow.

Candy Crush-framgångssagan började inte med Guldmobilen – och slutade inte heller där.
– Guldmobilen har uppmuntrat oss att fortsätta på den inslagna vägen och fortsätta att skapa roliga spelupplevelser för hela världen, säger Lars Jörnow.

“Den inslagna vägen” innebär att ännu fler King-spel har fått göra resan från Facebook till mobilen: Papa Pear Saga, Farm Heroes Saga, Diamond Digger Saga och Pyramid Solitaire Saga är nu synkroniserade med båda plattformarna.

Candy Crush Saga har i sin tur förärats med paralellvärlden Dreamworld, som låter användarna uppleva spelet i en ny dimension. Det har lanserats i Kina och i England tillägnats en egen, exklusiv godis-kollektion.

– Under fjärde kvartalet i år kommer vi dessutom att lansera spelet Candy Crush Soda, en systertitel till Candy Crush, säger Lars Jörnow.

Se alla vinnare av Guldmobilen 2013 här.

Läs mer om Mobilgalan 2014 här.

Har du förslag på vilka som ska nomineras till årets Guldmobil?

Här kan du föreslå tjänster, företag, innovationer eller personer som förtjänar en Guldmobil. 

Här kan du föreslå telefoner, plattor och prylar, tipsa om bästa mobilbanken och bästa återförsäljaren

OBS! Förslagen behöver vi senast den 29 september.

JURYNS MOTIVERING
Inte bara ett av världens mest nedladdade spel utan ett spel som genom att integrera den mobila spellogiken med sociala element även lyckats dra till sig helt nya spelare, inte minst kvinnor.