Snurrhjul

CES: Casio hinner före Apple Watch

En av huvudfunktionerna med Apple Watch är dess snurrhjul, något som Casio sett till att hinna före med ut på marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Casio har gjort Bluetooth-kopplade klockor längre än vad begreppet smart klocka har funnits känns det som. På CES visar de upp ett gäng olika varianter av sin G-shock-serie med Bluetooth-koppling till både Iphone och Android. 


En av nyheterna är klockserien G-shock+ som fokuserar hårt på musik. Via klockan kan du slå igång en sökning av musik via Soundhound för att se vad som spelas kring dig och via klockans scrollhjul ska du både kunna bläddra bland musik på din telefon och söka efter densamma. Riktigt hur de tänkt sig göra det i praktiken (testmöjligheterna på mässan var obefintliga) återstår att se. Att hålla i en telefon och peta på en klocka samtidigt är inte den mest bekväma uppgiften med bara två händer och den pyttelilla displayen på klockan gör det inte direkt roligt heller. Men scrollhjul är en av huvudfunktionerna med Apples klocka också och Casio är lagom malliga över att vara före dem ut med funktionen (om än inte använd på exakt samma sätt).

Utöver musik klarar klockorna av notifikationer från mobilen, vilket varit en grundfunktion hos Casio sedan start.


De visar även upp en klocka som kan visa vad klockan är i fler än tusen olika städer. Funktionen är ungefär lika spännande och nydanande som att se färg torka, men däremot är det en metallklädd G-shock, vilket gör att den ser betydligt snyggare ut vid vardagligt bruk än vad G-shock normalt gör (som mer är ”hej jag är en extremsportare”-designade).