K gånger fem

CES: Fem nya lurar från LG

LG ger K-serien fem nya telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Vi kan säga på en gång att ingen av LG:s nya telefoner är bekräftade för den svenska marknaden. Med tanke på hur styvmoderligt LG behandlar precis alla sina modeller förutom årets toppmodell i Sverige ska vi kanske inte hoppas allt för mycket, åtminstone inte på en bredare lansering. Däremot har hittills de flesta av K-modellerna dykt upp i en eller annan form hos till exempel Elgiganten eller via webbutiker.

Redan innan CES stod det klart att LG hade en hel hög telefoner på gång och nu har fem av dem presenterats, samtliga i företagets K-serie.

LG K3 kör Snapdragon 210, har en gigabyte arbetsminne och åtta för lagring. Skärmen landar på 4,5 tum med upplösningen 854x480 pixel. Kamerorna ligger på fem och två megapixel för bak- respektive framsidan.

LG K4 kliver upp på fem tum för skärmen och fem megapixel i frontkameran men med samma upplösning och specifikationer.

LG K5 har samma skärmstorlek, men med upplösningen 1280x720 pixel, 1,5 gigabyte arbetsminne och 16 för lagring. Kameran här har skrämts upp till 13 och fem megapixel för fram- respektive baksidan.

LG K8 begåvas med Snapdragon 425, men är i övrigt likvärdig mot K5.

Toppmodellen LG K10 kör på en 5,3 tum stor skärm med samma upplösning. Här landar minnet på två gigabyte för arbetsminnet och antingen 16 eller 32 för lagringen. Kameran i sin tur är densamma som till K5, men med vidvinkellins på framsidan.