Hjärtklappning

CES: Garmin lanserar Fenix 3 HR

Kungen av multisportklockor begåvas med inbyggd pulsmätare.

Publicerad Uppdaterad

Garmin Fenix 3 är Garmins sätt att visa hur mycket de kan peta in i en och samma klocka och det enda som egentligen saknades när vi testade den var en inbyggd pulsmätare. Under året har Garmin börjat bygga in sådana i sina billigare klockor, men nu är det alltså dags för toppmodellen.

Garmin Fenix 3 HR (som tyvärr inte släpps i safirglasmodell som den vanliga varianten) har inbyggd optisk pulsmätare som ska hålla koll på din puls 24 timmar om dynget. Det gör att batteritiden ungefär halveras mot den vanliga modellen, vilket ger klockan tre veckors batteritid i normalläge istället för sex. Om du bara använder den inbyggda pulsmätaren istället för Garmins HRM Run-band missar du även data kring kadens och liknande, men å andra sidan har du alltid med dig pulsdelen utan att behöva komma ihåg ett extra pulsband.

I övrigt är det samma lika klocka som tidigare (sex gram tyngre bara). Här finns stöd för appar (om än med skralt utbud), lägen för en mängd olika sporter, widgets, enkla notiser från telefonen, stegräknare, kompass, höjdmätare och så vidare. Nya som gamla modeller av Fenix 3 har även en mjukvaruuppdatering att vänta sig, med stöd för bland annat 40 000 golfbanor och träningsläge för stand up paddling. Garmin drar även till med lite enklare coachingfunktioner i sin mobilapp, för att exempelvis se till att du når ditt stegmål varje dag.

Fenix 3 HR kommer att gå loss på 599 dollar när den släpps inom kort.