Utmanare till Apple Watch

CES: Gear S2 ska funka med Iphone "inom kort"

Samsung Gear S2, här till höger om Apples smarta klocka Watch.

Snart kommer du kunna använda Samsungs runda klocka tillsammans en Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Gear S2 lanserades i höstas på IFA-mässan i Berlin och drog snabbt blickarna till sig, mycket tack vare sin runda design.

Till skillnad från vad man kan tro så använder klockan inte Googles operativsystem Android Wear utan körs istället med Tizen OS, ett system som Samsung har varit med och utvecklat.

Tidigare generationer av Gear-klockan har bara fungerat tillsammans Samsungs egna telefoner, men en av nyheterna med S2-modellen var att den går att använda även med mobiler från andra Androidtillverkare.

Nu tar Samsung ett steg till och inför stöd för ärkekonkurrent Apples telefoner.

Beskedet lämnades av Samsungchefen Alanna Cotton under en presskonferens på CES-mässan, som äger rum just nu i Las Vegas.

Cotton går inte in på exakt när Gear S2 ska få uppdateringen som gör klockan kompatibel med Iphone, men säger att det ska ske "senare under året".

Hon gick inte heller in på om Iphone-ägare kommer kunna dra nytta av alla funktioner som Gear S2 erbjuder dem som använder klockan tillsammans med en Samsung- eller annan Androidtelefon.

Förutom det kommande stödet för Iphone gick Samsung även ut med att Gear S2 ska släppas i två nya färger: "rose gold" och "platinum".

Källa