2016 års första toppmodeller

CES: Här är de första mobilerna med Snapdragon 820

Le Max Pro och Xiaomi Mi5 är de två första officiellt lanserade mobilerna med chipsetet Snapdragon 820.

Publicerad Uppdaterad

Vi har på CES mässan i Las Vegas i år inte fått se någon större mängd nya mobillanseringar, men de första mobilerna som officiellt gett sig tillkänna med chipsetet Snapdragon 820 har i alla fall dykt upp.

Det rör sig dels om Den kinesiska tillverkaren Letv Le Max Pro, och dels om Xiaomi Mi5. Ingen av tillverkarna har distribution i Sverige, så den som vill vara först ut med en mobil med chipsetet som lär driva nästan samtliga toppmodeller under 2016 får ta till privatimport.

Om Le Max Pro vet vi att den har en skärm på 6,33 tum (2560 x 1440 pixel), 4 GB minne, upp till 128 GB lagring, 21-megapixelkamera och 3400 mAh-batteri. Sen mest intressanta detaljen är fingeravtrycksläsaren som använder Qualcomms Sense ID-teknik med ultraljudsavkänning som ska kunna känna skillnad på en verklig tumme och en avgjutning.

Xiaomi Mi5 väntas få 5,3-tumsskärm med samma upplösning, men i övrigt vet vi inte mycket om telefonen. Xiaomis Hugo Barra twittrade nyligen att hans exemplar just rullat av produktionsbandet och ner i hans ficka, så telefonen väntas börja säljas i februari.

Källa