Sent omsider

CES: Intels och New Balances smartklocka

Intel och New Balance har tagit lång tid på sig att låta sitt samarbete bära frukt. Resultatet är en Android Wear-klocka.

Publicerad Uppdaterad

Det var på CES i Las Vegas 2016 som Intel och New Balance utannonserade ett samarbete kring wearables. Först nu, på samma mässa ett år senare, har man något att visa upp för det i form av en smartklocka med Android Wear. detta samtidigt som intresset för smartklockor i allmänhet och Android Wear i synnerhet dalat märkbart under det gångna året.

New Balance RunIQ har, med tanke på att den säljs av en skofabrikör, förstås sportinriktning och synkar bland annat mot Strava, men har i övrigt specifikationer rätt typiska för Android Wear. Skärmen är på 1,39 tum, och klockan har 512 megabyte arbetsminne och 4 GB lagring, främst för musik som du kan ha med dig på löprundan utan att ta med dig telefonen, givet att du har ett bluetooth-headset till. För detta ändamål kan du utöver att dra över musikfiler även synka Google Play Musik.

Klockan har även GPS och pulsmätare, och Intel står för processorn Atom Z34XX. Batteriet ska räcka ett dygn vid vanlig användning, eller fem timmar med gps påslagen. New Balance RunIQ börjar säljas den 1 februari till ett pris av 300 dollar, så gissningsvis 3500 kronor inklusive moms om den hittar hit.

Källa