https://www.mobil.se/nyheter/ces-lampor-och-gryta-fr-n-belkin
555364
Nyheter
Wemo utökas

CES: Lampor och gryta från Belkin

● BILDSPEL
Uppkopplade glödlampor och samarbete med Crock-Pot är nästa steg för Belkins Wemo-system.

Belkin Wemo fungerade helt okej när vi testade det förra året, även om adaptrarna var löjligt stora. Nu på CES visar Belkin upp nästa steg i Wemo-systemet. 

Dels handlar det om ett samarbete med Crock-Pot, som mynnat ut i en Wemo-kompatibel och wifi-uppkopplad Slow Cooker (har någon en svensk term får ni gärna hojta, för undertecknad drog blankt på den biten). Elgrytan låter sig styras från en app i luren (Ios enbart för stunden) och du kan hålla koll på om den är igång, slå på/av den och höja eller sänka temperaturen via mobilen. I appen ska du även kunna kolla efter recept som går bra ihop med din gryta och långkok. Eftersom det hela är kopplat till Wemo kan du alltid snurra ihop det hela med resten av systemet, eller göra något spännande via tjänsten IFTTT när maten är klar. Med en prislapp på 100 dollar är det heller inte så farligt dyrt.

Belkin slutar däremot inte med en kastrull. Under året lovar det att Wemo kommer att sprida sig till bland annat luftrenare och kaffebryggare. 

Steg två för Wemo är (äntligen) vanliga glödlampor. De ser ut lite som Philips Hue, men är alltså kopplade till Belkins system istället. För 130 dollar får du ett startkit med tre lampor samt brygga och sedan kostar det 40 dollar extra per lampa (betydligt billigare än Philips Hue alltså). Bryggan i sig kan hantera 50 lampor totalt och varje lampa ska hålla i uppåt 23 år.

Belkin Smart Led Bulb, som lamporna kallas, kan styras enligt ett helt gäng olika mönster och du kan även ställa in dem att långsamt skruva upp ljusstyrkan för att exempelvis vakna till en simulerad soluppgång i stil med Philips Wake up-light.

Relaterade artiklar