https://www.mobil.se/nyheter/ces-mobvoi-visar-nya-ticwatch-smartklockor-med-gammalt-chipp
566425
Nyheter
TicWatch E2 och TicWatch S2

CES: Mobvoi visar nya Ticwatch smartklockor med gammalt chipp

Ticwatch S2
Vi väntade länge på Qualcomms uppdaterade systemchipp till klockor, men när Mobvoi nu visar Ticwatch E2 och Ticwatch S2 är det Snapdragon Wear 2100 från 2016 som driver enheterna.

De främsta nyheterna i de båda smartklockorna är en förinstallerad simningsfunktion som loggar simträningen, och förbättrad vattentålighet till 5 atmosfärer, vilket ska göra dem säkra att simma med. Dessutom ska klockorna ha 30 procent förbättrad batteritid jämfört med föregångarna.

Det handlar i övrigt om relativt blygsamma uppdateringar och systemchippet under skalet är som sagt Qualcomms beprövade Wear 2100-chipp och inte det tidigare i år lanserade 3100-chippet. Det ska å andra sidan nämnas att de första testerna av klockor med Snapdragon Wear 3100 varit ljumma och jämförelser med klockor sida vid sida med det gamla respektive det nya chippet visar mer eller mindre samma prestanda.

Ticwatch E2

Små förbättringar

Ticwatch E2 och Ticwatch S2 bygger på designen från föregångarna och utgör tillsammans med Ticwatch C2 och Ticwatch Pro en hel familj av smartklockor med Googles Wear OS vilket innebär till exempel att Google Assistant alltid finns tillgänglig på din handled.    

– Det här är andra generationens smartklockor som håller dig uppkopplad och ger dig full koll på din hälso- och fitnessdata medan du är på språng, säger Zhifei Li, vd och medgrundare av Mobvoi som gör Ticwatch-klockorna.

Både Ticwatch E2 och Ticwatch S2 släpps inom kort i Sverige, men det finns ännu inga uppgifter om pris eller exakt datum för säljstart.