Philippe Starck gör sport

CES: Parrot släpper Zik Sport

Precis som tidigare modeller av Zik kommer Parrots Zik Sport att vara lika unik designade som de är fullknökade med teknik.

Publicerad Uppdaterad

Parrot Zik och dess uppföljare är de där hörlurarna som verkar byggas med en enda sak som målsättning, nämligen hur mycket teknik som kan tryckas in i ett par hörlurar. 

Nu har Parrot och designern Philippe Starck samarbetat ytterligare en gång för sportlurarna Zik Sport. Det är ett par in ear-lurar med båge över huvudet, vilket ska göra att de sitter säkert under träning. Givetvis är de även svettsäkra och lika Jabra Pulse finns pulsmätare inbyggt i enheten. Parrot har även tryckt in rörelsesensorer som håller koll på hastighet, hur du springer och liknande, vilket inte många lurar kan skryta med än.

Allt sparas ner i tillhörande app, men hur det ser ut med delning till andra tjänster återstår att se. Samma sak gäller såväl släppdatum som pris, men lurarna kändes ganska färdigbyggda när vi provade dem som hastigast, så ett släpp under första halvåret ska nog inte vara omöjligt.