Griffin

CES: Smarta brödrosten, bryggaren och spegeln

Griffin vill göra så att allt i ditt hem är uppkopplat och talar med varandra. Man börjar med det viktigaste: Brödrosten, kaffebryggaren och badrumsspegeln.

Publicerad Uppdaterad

Smarta kaffebryggare är ingen nyhet, och än så länge har ingen kommit på något sätt att toppa idén att se till att du får gott kaffe ur den. Så är även fallet med Griffin, men om du är riktigt RIKTIGT trött på morgonen innan du fått din första kopp kan du sträcka dig efter mobilen och beordra kaffebryggaren att dra igång en bryggning och väcka dig igen när kaffet är klart. Du kan i appen ställa in exakt vilken styrka du vill ha på ditt kaffe.

Brödrosten klarar tyvärr inte av att öppna din brödburk och plocka ut rostbröden, det får du helt enkelt göra själv, men du kan i alla fall med din mobil ställa in exakt hur länge du vill ha din skiva rostad. Dessutom kan du lägga in program för olika brödtyper så att de blir rostade precis lagom länge. Du lär nog behöva lägga in program för hur gammalt och torrt brödet hunnit bli också. eller helt enkelt kolla om skivorna ser färdiga ut. Skulle du helt ha glömt av vad du höll på med får du en notifiering när brödet rostat klart.

Denna notifierng, eller från kaffebryggaren, kan du även få till din smarta spegel, som dessutom bland annat klarar av att visa hur mycket klockan är samt den senaste väderprognosen.

Kaffebryggaren och brödrosten börjar säljas andra kvartalet för 100 dollar styck, kanske 1200 kronor inklusive moms. Spegeln för det kompletta hemmet kostar däremot det tiodubbla när den börjar säljas i slutet av 2017, men det kan det väl vara värt för att få information till badrumsspegeln som du annars bara kunde få till mobilskärmen?

Och då har vi ändå inte nämnt Griffins smarta laddare som via en timer talar om när det är dags för dig att ladda mobilen, givet att du är inom bluetooth-avstånd. Framtiden är här!

Källa