Kvitto i mobilen

Coop börjar med digitala kvitton – så får du kvittot i mobilen

Ska ge kunder bättre översikt och samtidigt skona miljön.

Publicerad Uppdaterad

Nu kommer även Coop att lansera digitala kvitton i sina butiker. Till att börja med kommer digitala kvitton att bli tillgängliga för Coop-medlemmar och finnas i Coop Scan & Pay-appen, men kommer senare även att bli tillgängliga i Coop-appen och på Coop.se. De har däremot i dagsläget inget samarbete med Kivra.

I ett pressmeddelande säger Carita Weiss som är chef för betalningar hos Coop, bland annat att papperskvitton är begränsade i sin utformning och att de vill att kvittot ska bli mer levande och skapa mervärde. "Levande kvitton hjälper dig att göra medvetna val helt omedvetet. Med hjälp av AI-analyser kan kunden om den vill på sikt få automatiska förslag som guidar till en mer hållbar och hälsosam livsstil", säger Weiss.

Funktionen finns tillgänglig nu för inloggade Coop-medlemmar via appen Coop Scan & Pay. När Mobil försöker testa tjänsten i butik får vi dock bara meddelande om att vi är för långt ifrån en Pay & Scan-butik. Det här handlar dock om ett lite förbryllande upplägg i appen. Trots att appen säger att vi inte kan använda den så dyker det digitala kvittot upp i appen när köpet är genomfört, förutsatt då att du är Coop-medlem och registrerat kortet vid köpet. Samtidigt får man dock ett vanligt papperskvitto. Utöver ett regelrätt digitalt kvitto i appen kan du även se olika diagram av vilka varutyper köpet bestod av.

Källa