1
1
https://www.mobil.se/nyheter/coop-later-barnen-handla-i-butiken-med-sin-mobil-i-ar
568880
Nyheter
falskt
Handla under spelliknande former

Coop låter barnen handla i butiken med sin mobil – i AR

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/peppy_pals.jpg?itok=jTRTFEnd', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/peppy_pals.jpg?itok=rwctqmV8', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/peppy_pals.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Förstärkt verklighet ska göra det roligare i livsmedelsbutikerna.

Nu ska barnen kunna hjälpa sina föräldrar att handla på ett underhållande sätt med hjälp av förstärkt verklighet, eller augmented reality.

Det är Coop som i ett samarbete med företaget som utvecklar appen Peppy Pals har skapat AR-appen Receptjakt med Peppy Pals. Tanken är att barnen kan hjälpa till att hitta ingredienser i butiken för en rad recept som har gjorts tillgängliga medan Peppy Pals-djuren skuttar omkring och visar vägen.

"Receptjakt med Peppy Pals" finns för tillfället enbart till Ios men kommer även att släppas till Android. Receptjakten finns än så länge bara tillgänglig i ett litet antal pilotbutiker i Stockholms-området, närmare bestämt i Stora Coop Tumba och i Stora Coop Bromma samt inom kort även Stora Coop Åkersberga.