För att hålla kontakt

Coronaåtgärder: Tre erbjuder sina utlandskunder mer surf och fria samtal

För att underlätta för sina kunder som befinner sig utomlands erbjuder nu Tre mer surf och fria samtal och sms till Sverige.

Publicerad Uppdaterad

För att underlätta för sina kunder utanför Sveriges gränser, eller deras nära och kära har Tre nu bestämt sig för att erbjuda sina kunder mer surf och billigare samtal för att lättare hålla kontakt. 

Till exempel får du 5GB extra surf om du befinner dig inom ett EU/EES-land (förutom Sverige) som du kan använda fram till den sista mars. Om du fortfarande befinner dig i ett dylikt land den första april får du 5GB extra surf som kan användas fram till den sista april. 

Om du har abonnemanget 3Världen får du samma erbjudande så länge du befinner dig i ett land som ingår i det ett 3Världen-land. 

Fram till den 14 april kostar heller inte samtal till Sverige något, inte heller kostar det att ta emot samtal från utlandet. Samtal inom det land du befinner dig i är också det gratis. SMS till Sverige blir också kostnadsfria. 

Du får även fria samtal inom det land du befinner dig i och till och från andra EU/EES-länder. 

Även Tres budgetvarumärke Hallon har ett liknande erbjudande där kunder som befinner sig i ett EU/EES-land (förutom Sverige) kan surfa fritt. Deras begränsning på upp till 15GB per månad är alltså borttagen och även det här erbjudandet gäller fram till den 14e april. 

- Det är en speciell tid vi lever i och kommunikation är viktigare än någonsin. Vi har tusentals kunder utomlands och för flera är det kanske svårt eller rentav omöjligt att ta sig hem. Vi vill underlätta för dem att hålla kontakten med sina nära och kära, säger Haval van Drumpt, vd på Tre.

Operatörer har tidigare i kristider tagit bort kostnader på liknande sätt. Det har till exempel skett under tsunamin. Ingen av de övriga operatörerna har ännu meddelat liknande eliminering av avgifter, men det kan säkert komma inom kort.

Källa