Underlättar installationen

CyanogenMod Installer släppt i beta till Os X

CyanogenMod precis släppt en betaversion av sin istallationsmjukvara till Mac Os X.

Publicerad Uppdaterad

I november släppte CyanogenMod en installationsapp för att göra det enklare att installera deras populära custom rom. En del av själva installationsprocessen för att byta ut telefonens eller surfplattans mjukvara mot den från CyanogenMod krävde att du skulle ansluta din enhet till en dator.

Från början hade CyanogenMod Installer-programmet endast stöd för Windows, men nu har man även släppt en testversion av desktopmjukvaran till Mac Os X.

Kort efter att CyanogenMods installationsapp släppts i Google Play-butiken blev den borttagen av Google, som ansåg att den bröt mot utvecklarvillkoren. Appen dock finns att ladda ner på CyanogenMods hemsida. Innan du testar CyangenMod Installer är det bra att kolla upp så att din telefonmodell har stöd för den, vilket du kan göra det här wikisidan.

23 miljoner i investeringar

Intresset för CyanogenMod har växt explosionsartat under senaste tiden. 19 december gick man ut med att tagit in 23 miljoner dollar i investeringar. Några dagar senare gick Steve Kondik, CyanogenMod-projektets grundare, ut med att man har 10 miljoner aktiva användare världen över.

Under förra veckan blev det klart CyanogenMod inleder ett samarbete med det nya mobilmärket OnePlus. Tillverkarens första mobiltelefon OnePlus One kommer lanseras med en anpassad variant av CyanogenMod. Telefonen ska släppas på utvalda marknader någon gång under första hälften av 2014.

Källa