Från nya tillverkaren OnePlus

CyanogenMod-telefonen One lanseras 23 april

Om fyra veckor kommer kinesiska OnePlus släppa sin första telefonen, som körs med alternativa Android-versionen CyanogenMod.

Publicerad Uppdaterad

Det var i mitten av december som vi fick veta att Pete Lau, tidigare vd för kinesiska tillverkaren Oppo, har börjat på en ny kula - nämligen företaget OnePlus.

Den första telefonen från den purfärska tillverkaren ska få namnet One. I dag onsdag blev det klart att premiärluren - omnämnd som ”den perfekta mobiltelefonen” av Lau - kommer att visas upp för världen den 24 april, vilket är om drygt fyra veckor.

Det vi vet om One-telefonen i nuläget är att modellen kommer att ha en 5,5-tumspanel från Japan Display (full hd-upplösning, det vill säga 1920 x 1080 pixlar), en Sony-tillverkad kamera  på 13 megapixel, ett 3100mAh-batteri - och Qualcomms nya kraftpaket Snapdragon 801. Det ska även gå att byta ut plastskalet som utgör telefonens baksida.

OnePlus:s första telefonen kommer att köras med populära rom:en CyanogenMod som standardfirmware. CyanogenMod har även gått ut med att löfte om att One-modellen kommer att uppdateras under två år efter att den har släppts.