Rykten

Då kommer Qualcomm Snapdragon 898

Nuvarande toppmodellen Snapdragon 888.

Nästa toppchip kommer sannolikt att lanseras under hösten och det verkar vara baserad på 4nm processteknik vilket är ett steg bättre än föregångaren. Här får du också veta vilka tillverkare som enligt rykten blir först med det nya chipet.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm har meddelat att de kommer att ha sitt 2021 Tech Summit mellan 30 november till 2 december. Det antas att de kommer att lansera sitt kommande toppchip Snapdragon 898 under denna tillställning eftersom de alltid använt detta årligen återkommande evenemang för att släppa den sitt flaggskeppschip. Chipet som troligen alltså kommer kallas Snapdragon 898 ska sannolikt ha Arms senaste design och en Cortex X2-kärna som körs på 3GHz, tre Cortex A710 som körs på 2,5GHz och fyra Cortex-A510 som körs på 1,79GHz. Ryktet säger att Snapdragon kommer att ha en Adreno 730 GPU. 

Enligt rapporter kommer chipet att vara baserat på Samsungs 4nm processteknik vilket borde göra det lite snabbare och mer effektivt än Snapdragon 888 som hade en 5nm processteknik. 

Enligt rykten så kommer Xiaomi följt av Motorola att vara de första som lanserar telefoner med det här chipet i. Sen kommer så klart Samsungs Galaxyvarianter som säljs i Kina och USA också att ha det här chipet medan den europeiska marknaden får Samsungs egna Exynos 2200.

Källa