Display, kamera, skal

Då släpps LG G6

LG G6 fortsätter att presenteras i förväg, men orosmoln tornar upp sig också.

Publicerad Uppdaterad

Det här med rykten är inte riktigt LG:s grej. Istället lassar de på med officiella uppgifter långt innan officiell lansering, vilket vi redan sett upprepade gånger med såväl kommande G6 som tidigare modeller.

Dubbla kameror
Nytt denna gång är lite fler detaljer kring kamerorna. Som tidigare får vi dubbla kameror på baksidan, men inte på samma sätt som andra tillverkare gör dem. Här handlar det om dubbla 13 megapixlare (istället för olika upplösningar som tidigare) där den ena kameran klarar av att fota med 125 graders vidvinkel.

Även den främre selfiekameran fotar brett, om än bara i hundra grader. Vilken upplösning den kör på är dock oklart.

Samtidigt berättar LG att Gif-animeringar kommer att vara en inbyggd del av kameramjukvaran.

Med vidvinkel på bägge sidor av telefonen känns det nästan lite som en missad chans här. Likadana kameror med lika mycket vidvinkel borde kunna göra telefonen i sig till en 360-kamera, men även om LG är närmast missar de chansen.

Skärm och skal
Likt tidigare mobiler kommer vi även att få en skärm som alltid är på. Detta genom ett speciellt läge som visar enklare information som klockan och notifieringar. Vi har sett det förr, men det är alltid en trevlig funktion så länge det inte drar nämnvärt mycket extra batteri.

Samtidigt understryker LG att det handlar om en telefon med metallskal rätt igenom om det inte hade varit tydligt tidigare genom både släppt information och läckta bilder. Samtidigt ska den som tidigare sagt vara vattentålig.

Släpps 10 mars
Ska vi tro ett rykte, för såna finns också kring telefonen, kommer den att släppas till försäljning rätt tidigt. Enligt uppgift ska telefonen släppas i butik redan den tionde mars. Om det gäller hela världen eller bara delar av den återstår att se, samtidigt som prislappen är en detalj som saknas.

Orosmoln på horisonten
Vid det här laget är det ganska vedertaget att toppmodellerna som visas på Mobile World Congress inte kommer att ha Snapdragon 835 i sig, åtminstone inte om de ska släppas inom rimlig tid. Samsung ska ha lagt beslag på samtliga chip till Galaxy S8 och alla andra som vill ha chippet får vänta till sommaren.

Det gör även LG, som väntas köra Snapdragon 821 i LG G6. Men nu har rykten börjat torna upp sig kring LG V30. Telefonen som varit lite av LG:s sekundära flaggskepp två år i rad ryktas vara utrustad med Qualcomms toppchip och ska släppas framåt sommaren. Även om LG G6 kan bli en trevlig telefon överskuggas släppet av att LG redan har en bättre modell på ingång.