Bättre än S8 men fortfarande rätt så uselt

Dåligt resultat för Galaxy S9 och S9 plus i hållbarhetstest

Galaxy S8 och S8 Plus fick det sämsta betyget någonsin när Squaretrade genomförde sitt klassiska dropptest med telefonerna förra året. Nu har man låtit Samsungs nya flaggskepp Galaxy S9 och S9 Plus genomgå samma test. Resultatet? Jovars, de goda nyheterna är att de nya telefonerna klarade sig bättre än föregångarna. De dåliga nyheterna är att det ändå gick direkt uselt.

Publicerad Uppdaterad

Den som köper en Galaxy S9 eller S9 Plus bör genast förse den med både skal och skyddsfilmer och allsköns annan bråte som kan hindra telefonen från att gå sönder. Alternativt får man helt enkelt sluta vara klantig, för de här enheterna klarar inte Squaretrades hållbarhetstester särskilt bra alls. Detta trots att Samsung försett de nya telefonerna med 20 procent tjockare glas än förra årets Galaxy S8 och S8 Plus, utöver att man dessutom använt sig av betydligt mer robust aluminium än tidigare. Squaretrade ger telefonerna en så kallad breakability score – eller hållbarhetspoäng, om man så vill – mellan 0 och 100 som ska vara så nära noll som möjligt. S9 får en snittpoäng på 71, vilket kan jämföras med S8 som föra året fick en poäng på 76. S9 Plus får 76 poäng och förbättrar sig därmed bara med en poäng jämfört med S8 Plus som fick 77. 

Har ett incitament

Det bör förstås påpekas att SquareTrade har ett duktigt incitament när det handlar om att påpeka hur bräcklig elektronik är, eftersom man säljer just skyddsprodukter till konsumentelektronik. Med det inte sagt att testerna ljuger, men att det kan vara bra att förstå i vilken kontext de görs. SquareTrade skriver i sitt utlåtande om S9 och S9+ bland annat att båda telefonerna fick stora skärmskador när de släpptes med skärmarna nedåt. S9 klarar dock fall på bakstycke och sida bätte än föregångaren, då skärmen inte skadades alls vid fallet. Man noterar även att telefonerna inte har blivit nämnvärt enklare att reparera sedan senast. Den som är nyfiken på hur testerna ser ut kan spana in filmklippet på Youtube eller direkt här nedan. 

Källa