https://www.mobil.se/nyheter/danmark-har-snabbaste-4g-natet-i-norden
561535
Nyheter
OpenSignal

Danmark har snabbaste 4G-nätet i Norden

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/t%C3%A4ckning.png?itok=4TCiX-eP', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/t%C3%A4ckning.png?itok=M31v0O9b', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/t%C3%A4ckning.png', w: 2000, h: 841, title: ' ' },]
Det crowdsourcade täckningstestet Opensource har jämfört 4g-täckningen i de nordiska länderna.

OpenSignal är ett företag som mäter mobiltäckningen med hjälp av frivilliga som installerar deras app i sin mobil. Appen körs i bakgrunden och utför ett antal olika tester för att jämföra nätkvaliteten.

I sin senaste rapport har OpenSignal jämfört de nordiska ländernas (utom Island, då) 4g-nät. Enligt deras rapport blev det vad gäller täckningen oavgjort mellan Sverige, Norge och Finland, som alla hade 4g-täckning mer än 80 procent av tiden, medan Danmark landade på 72 procent.

Å andra sidan får Danmark högst betyg av länderna när det kommer till datahastigheten. Här var snitthastigheten 27 Mbit/s, mot under 20 Mbit/s i snitt i de övriga nordiska länderna. Det får oss att ifrågasätta metoden en smula, då vi aldrig någonsin har upplevt en 4G-uppkoppling med hastigheter under 20 Mbit/s här i Sverige.

Källa