Annons

Moto G4, Moto G4 Plus och Moto Z Play

De billigare Moto-mobilerna får nu Nougat

Lenovo har skickat ut Nougatuppdatering till mobilerna Moto G4, Moto G4 Plus och Moto Z Play.

Publicerad Uppdaterad

Lenovos mobiler i Moto-serien (det vill säga före detta Motorola) utmärker sig för ett rent Google-gränssnitt med mycket få systemtillägg. Med tanke på det har företaget inte alltid varit så snabbt på att uppdatera mobilerna till senaste Androidversionen som man kunde önska, men positivt är i alla fall att man uppdaterar även billigare mobiler, något som de flesta andra tillverkare brukar strunta i.

Härom dagen började man skicka ut uppdatering till Android 7.0 Nougat åt Moto Z Play, Moto G4 och Moto G4 Plus, där det särskilt i de sista i egenskap av ett år gamla mobiler för runt 2000 kronor känns lyxigt med systemuppdatering. Uppdateringen dyker upp som notifiering i mobilen och man behöver inte koppla telefonen till en dator för att ladda ner den.

Nougat-uppdateringen ger bland annat möjlighten att dela skärmen mellan två appar, ett nytt omdesignat notifikationsfält, och bättre strömsparfunktioner. Lenovo tillför i sin tur en svepgest för att krympa skärmen, för lättare enhandsanvändning.