Annons

Kunden avslöjad

De blir först med Synaptics fingeravtrycks-sensor under skärmglaset

Efter gårdagens besked om att Synaptics börjat massproducera en fingeravtryckssensor för placering under skärmglaset så tog spekulationerna snabbt fart. Synpatics hävdade att det var ”en av världens fem största mobiltillverkare” som var beställare, och nu har det kommit fram att det handlar om den kinesiska smartphonejätten Vivo.

Publicerad Uppdaterad

Det har onekligen gått lite sisådär med utvecklingen av tekniken när det handlat om fingeravtrycksläsare för montering under skärmglaset, något som fått många stora tillverkare att välja andra lösningar. Men Synaptics kom häromdagen med beskedet att man nu satt igång massproduktion av sin sensor Clear ID FS9500, som påstås vara riktigt bra. Och som samarbetspartner uppgav man att det handlade om en av världens fem största mobiltillverkare. Nu har det avslöjats att det handlar om kinesiska Vivo som har en marknadsandel i Kina på 17 procent under årest tredje kvartal. 

Gillar att ta risker

Vivo är mycket riktigt också världens femte största smartphonetillverkare efter Samsung, Apple, Huawei och Oppo. Märket har inte gjort något större väsen av sig i Europa, men i Asien är det ett mycket starkt varumärke som vi nämnt även alltså med en hög marknadsandel. Vivo är även kända för att vara ganska vågade och att man har en benägenhet att ta risker med modern teknologi. Bland annat var man först med riktigt tunna telefoner och dessutom var man först ut med 10-kärniga processorer. Man presenterade tidigare i år dessutom just en fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Den var inte från Synaptics utan från Qualcomm och hade sina tillkortakommanden. Men så handlade det bara om en demo-enhet också. Huruvida Synpatics-sensorn är ett stort steg framåt eller ej lär tiden få utvisa. 

Källa