Börjar nu på onsdag

Det här händer på mobilmässan IFA

Nya flaggskeppsmobiler, mängder av smarta klockor, surfplattor och spännande ny teknik. Vi har samlat allt det nya mobila du ska vänta dig från gigantiska hemelektronikmässan IFA som drar igång nu i veckan.

Publicerad Uppdaterad

Ryktena har varit många och ju närmare den stora hemelektronikmässan IFA vi har kommit så har även allt fler tillverkare själva hintat om vad vi kommer att få se i Berlin. Mobil är givetvis på plats med ett team och rapporterar. Mässan slår officiellt upp portarna på fredag den 5 september, men redan under onsdag och torsdag har tillverkarna presskonferenser och presenterar alla sina nyheter. Här nedanför kan du se vad vi väntar oss.

Asus
Från Asus har vi fått skissartade bilder över hur den väntade smartklockan Zenwatch kommer att se ut, med fyrkantig skärm. Vi antar att den konkurrera främst på pris snarare än på en stor mängd spektakulära funktioner. Man kan även gissa att Asus passar på att lansera andra prylar när de nu kallar till presskonferens. 

Presskonferens 3 september kl 12.30

Samsung
Vi har stora förväntningar på Samsung. Klockan Samsung Galaxy Gear S är redan lanserad, så på presskonferensen kommer man säkert fokusera främst på Note 4. Tidigare år har Samsung lanserat en stor mängd mobila prylar på mässan, till exempel Galaxy Camera,  så räkna med at fler saker dyker upp. Ryktena talar om en typ av uppkopplade glasögon med virtuell verklighet kallade Samsung Galaxy Gear VR.

Presskonferens 3 september kl 15.00

Sony
Sony har liksom externa ryktesspridare varit frikostiga med information om vad vi ska få se i form av nylanseringar. Siluetterna i Sonys egen teaser-video visar produkter som ser ut att vara en ny toppmodell i form av Sony Xperia Z3, mindre Xperia Z3 Compact och en surfplatta även den i lite mindre format och då troligen kallad Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Kanske kan vi även räkna med en uppdaterad smartklocka i form av Sony Smartwatch 3. Inbjudan från Sony visar även en ny kameralins att ansluta till smartphones.

Presskonferens 3 september kl 16.15

Nokia
I Nokias (eller mer korrekt Microsoft Devices) inbjudan till presskonferens får vi frågan om vi är redo för mer facetime, en hint om att vi ska få se en ny mobil med en riktigt bra kamera för självporträtt. Det talas om att modellen heter Lumia 730, har en främre kamera på 5 megapixel och att vi samtidigt kan få se Lumia 830.

Presskonferens 4 september kl 10.00

Lenovo
Rykten finns det få inför Lenovos lansering, men vi är i inbjudan lovade en ordentlig genomgång av Lenovos mobila strategi, särskilt intressant särskilt eftersom det var Lenovo som köpte Motorolas mobilverksamhet av Google. Även Motorola har en presskonferens den 4 september, men då i USA.

Presskonferens 4 september kl 14.00

Huawei
Detaljerna kring Huaweis presskonferens utöver tid och plats är få, men kanske kan vi vänta oss nylanseringar inom såväl mobiler som ny bärbar teknik. Tidigare i år har Huawei lanserat såväl flaggskeppsmobiler som hälsoarmband och surfplattan Mediapad X1.

Presskonferens 4 september kl 15.00

LG 
Redan innan mässan visade LG upp LG G Watch R med rund skärm, men under mässan har de inte bjudit in till någon presskonferens. Istället visas nya produkter i montern och då räknar vi med bland annat en LG G3 Stylus, utrustad med pekpenna.

Produktvisning 4 september: eftermiddag

Mobil är givetvis på plats under mässan och rapporterar här på mobil.se med våra första intryck av alla nya produkter som lanseras. Utöver de som redovisas här ovanför finns även många andra mindre tillverkare som visar sina nyheter på mässgolvet. Vad ser du fram emot och hoppas mest på under kommande veckan? Berätta i kommentarsfältet.