Uppföljare till Lumia 820

Första detaljerna om Lumia 830 avslöjade

Microsofts ligger i startgroparna för att släppa en ny mellanklassmobil med Windows Phone.

Publicerad Uppdaterad

Amerikanska operatören Verizon ser ut att inom en inte allt för avlägsen framtid börja sälja Microsofts kommande mellanklassmobil Lumia 830. Det är nämligen genom en källa på Verizon som TK Tech News uppger sig ha kommit över både uppgifter om och en ny bild på den kommande telefonen. Även på det kinesiska sociala nätverket Weibo har nya bilder (ovan) på Lumia 830 läckt ut.

TK Tech News uppgifter avslöjar en del av specifikationerna för telefonen. Enligt uppgifterna kommer Lumia 830 vara försedd med en 4,5 tum stor skärm med en upplösning på 1280 x 720 punkter. Samtidigt uppges den vara försedd med en Pureview-kamera på 20,1 megapixel och redan från start komma med Windows Phone 8.1 Update 1.

Den nya Windows-versionen ger bland annat stöd för smarta skal, fler alternativ för notifieringar och multitasking, utökade mapphanteringsfunktioner och förbättrad webbläsare.

Modellen tros vara en uppföljare till Lumia 820, en telefon som i jämförelse har en 4,3-tumsskärm på 800 x 480 punkter och kamera på 8 megapixel.

I början av september har Microsoft bjudit in till träff inför IFA-mässan i Berlin. De nyheter som då väntas bli presenterade handlar av pressinbjudan att döma om telefonlanseringar. Heta kandidater för lanseringen under tillställningen är förutom Lumia 830 också den mera budgetinriktade Lumia 730.

Källa