Många nyheter på gång

Det här kan komma i Iphone 13 – Lidar även på väg till Android-mobiler

Iphone 13 kan komma att innehålla fler nyheter än vanligt.

Publicerad Uppdaterad

För tillfället tyder allting på att Iphone 13 kommer att introduceras i september, precis som förr i tiden. I år kan det dessutom komma att handla om fler tekniska nyheter än vanligt.

Mycket tyder på att Apple kommer att expandera användandet av Lidar, en teknik som används för att läsa av föremål i 3D och för förstärkt verklighet, så att tekniken kommer att finnas i samtliga Iphone 13-modeller. Lidar introducerades redan i Iphone 12, men då enbart i Pro- och Pro Max-modellerna av telefonen. Uppgifter till Digitimes talar om att Apple tecknat leveransavtal för tre år och att Iphone minst till 2023 därför komer utrustas med Lidar. Enligt uppgifterna sägs det även att till exempel Samsung och andra Android-tillverkare väntas följa Apples exempel med start under 2021.

Det ryktas även om att Iphone för första gången kommer att få tillgång till skärmar med 120 Hz-uppdatering, men att detta bara kommer att finnas på Pro-modellerna. Tidigare hade enbart Pro-modellerna oled-skärm, men från Iphone 12 och framåt har alla fyra telefonerna utrustats med oled-skärmar. 

Det finns givetvis inget officiellt om vilka Iphone 13-modeller som kommer att lanseras, men för tillfället pekar allting på att man kommer att följa samma princip som med Iphone 12:

  • En Iphone 13 Mini med en ltps-skärm på 5,4 tum och 60 Hz
  • En Iphone 13 med en ltps-skärm på 6,1 tum och 60 Hz
  • En Iphone 13 Pro med en ltpo-skärm på 6,1 tum och 120 Hz
  • En Iphone 13 Pro Max med en ltpo-skärm på 6,7 tum och 120 Hz
  • Källa