Fotografera med Photoshop

Det kan du göra med Adobes nya fotoapp Photoshop Camera

Nu kan du använda Photoshopfilter redan innan du tar bilden.

Publicerad Uppdaterad

Efter åtta månaders betatestning har Adobe nu släppt sin kamera-app Photoshop Camera. Appen innehåller fler än 80 filter som kan användas redan innan foto är taget. Det finns dessutom inbyggda redigeringsfunktioner som utnyttjar artificiell intelligens för att ge så bra resultat som möjligt. Det inkluderar bland annat funktioner för att fotografera mat, landskapsbilder och självporträtt.

När vi testar appen på en av de få Android-mobiler som har stöd för det så upptäcker vi att det finns en hel del att upptäcka. Det finns en blandning av konstnärliga och kreativa filter som manipulerar bilden i realtid så du ser det innan du trycker av och sedan finns det filter som mer är avsedda för att förbättra det verkliga motivet som det är. Vi provar till exempel filtret för att lägga till en himmel och det verkar fungera både inomhus och om det är molnigt utomhus.

Adobe Photoshop Camera kan hämtas gratis från Google Play Store och i Apples App Store, och kräver minst Ios 12.0. För att kunna använda Android-versionen behövs minst Android 9 men också någon av följande telefonmodeller:

  • Apple Iphone 6S och senare
  • Pixel 3/XL, Pixel 4/XL
  • Samsung S9/S9+, Samsung S10/S10+/S10 5G, Samsung Note 9, Samsung Note 10/10+/10 5G, Samsung Galaxy S20 5G/S20+ 5G/S20 Ultra 5G
  • One Plus 6/6T eller senare
  • Källa