Isocell-specifikationer publicerade

Detaljer om kameran i Galaxy S9 kan ha läckt ut

Redan i höstas kom uppgifter om att kameran i Samsungs kommande flaggskeppsmobil Galaxy S9 skulle få riktigt kraftfull slow motion-kapacitet. Och även om de 1 000 bilder i sekunden som det snackades om då inte tycks bli verklighet, så skvallrar en färsk läcka om åtminstone 480 bilder i sekunden vid Full HD-upplösning.

Publicerad Uppdaterad

Det är via en sida på Samsungs officiella sajt som detaljerna kring kameran i kommande Galaxy S9 kan ha läckt ut. Vi skriver ”kan ha läckt ut” eftersom Galaxy S9 inte nämns specifikt, men däremot nämns den Isocell Fast-sensor som förväntas sitta i enheten. Förutom en mycket snabb autofokus – även när det gälller objekt i rörelse samt vid dunkla förhållanden – så bjuder sensorn på möjligheten att spela in video med 480 bilder i sekunden i 1080p-upplösning, det vill säga Full HD. Det är förvisso inte lika imponerande som höstens obekräftade uppgifter om 1 000 bilder per sekund, men ändå ganska bra.

12 x 2 megapixlar

Tidigare rykten och obekräftade uppgifter har gjort gällande att Galaxy S9 får en dubbelkameralösning med 2 x 12 megapixlars upplösning. Dessutom ska kameran vara rustad med optisk bilstabilisering. Telefonen – och sannolikt en plusversion av den – kommer att presenteras officiellt i samband med Mobile World Congress i slutet av februari. 

Källa