Fuskarna ska hittas

Disney+ inleder jakten på kontodelare

Kanada står först när streamingtjänsten Disney+ slår ner på kontodelning.

För en dryg månad sedan konstaterade Disneys VD Bob Iger att företaget nu hade den tekniska kapaciteten att övervaka användarnas inloggningar och därmed kunna hantera otillåten delning av konton.

Nu har man skickat ut information till sina kanadensiska prenumeranter med information om de nya reglerna för kontodelning. Enligt den nya policyn kommer Disney att börja ta ut extra avgifter för lösenordsdelning med personer utanför hushållet från och med den 1 november.

Man har däremot inte gått in på hur man kommer att analysera användares inloggningar, men har uppdaterat användaravtalet med information om att konton inte får delas utanför hushållet. Där man anser att användaren har delat lösenord på ett otillbörligt sätt ”kan vi begränsa eller avsluta åtkomsten till tjänsten och/eller vidta andra åtgärder”.

Detta inleds i Kanada den 1 november, några andra länder eller områden är inte nämnda men om Disney kommer fram till att de nya reglerna är framgångsrika lär det dyka upp för Disney+-användare även i andra länder.