Dyker upp hos Bluetooth SIG

Dokument skvallrar om att Airpods 2 kan vara på gång

Någon ny version av bluetooth-hörlurarna Airpods har ännu inte dykt upp, trots att det cirkulerat mängder av förhandsrykten om saken. Men nu har ett livstecken uppmärksammats som kan skvallra om att de är på gång.

Publicerad Uppdaterad

Apples extremt populära Airpods-hörlurar har inte kommit i någon ny version under hösten, trots att Apple vid det här laget har genomfört två stora hårdvaru-event. Många analytiker har dock envist stått fast vid att en ny version av hörlurarna kommer, och möjligen har de rätt. För nu har Airpods dykt upp i en listning hos standardorganisationen Bluetooth SIG (Bluetooth Special Interest Group), med serienumren A2031 samt A2032 (de befintliga hörlurarna har serienumren A1722 respektive A1523). Normalt sett brukar produkter som dyker upp hos Bluetooth SIG vara mycket nära en lansering. 

Bättre batteri och Siri-stöd

Några närmare detaljer avslöjas inte i listningen, annat än att enheterna är aktuella med certifiering för Bluetooth 5.0. Men de rykten som har cirkulerat har gjort gällande att Airpods 2 (eller vad de nya hörlurana kan tänkas kallas) bland annat ska vara rustade med stöd för ständigt aktiverad Siri samt ha bättre batteritid än föregångarna. Nästa stora Apple-event kommer sannolikt inte att genomföras förrän tidigast i mars, men ibland släpper ju Apple också nya produkter utan att bjuda in till något event. 

Källa