Gratis att ladda ner, men har ändå ett pris.

Dropbox lanserar lösenordsapp - för dig med Dropboxkonto

Den nya Dropboxappen Passwords ska hantera alla dina lösenord utan att vara en säkerhetsrisk. Den är gratis att ladda ner, men har ändå ett pris.

Publicerad Uppdaterad

Har du många olika lösenord och dessutom lite svårt att hålla ordning på dem? Då har Dropbox just kommit med en app för att samla och skydda dina lösenord så att du kan hålla ordning på dem med säkerhet. Dropbox nya app, med det passande namnet Passwords, går att ladda ner gratis på Google Play Store och för Iphone i Apples Appstore. Men för att använda appen behöver du en inbjudan. Passwords hanterar lösenorden med så kallad zero knowledge-kryptering, vilket innebär att lösenorden inte är kända för tjänsten som lagrar dem. 

Även om appen är gratis, och behöver en inbjudan, så måste du ha ett Pro- eller Pluskonto hos Dropbox för att använda den. Så i slutändan är den inte gratis. Har du ett sådant konto men saknar en bra app för dina lösenord, så kanske Dropbox Passwrods kan vara något. Men om du inte är sugen på en molnlagringstjänst så kanske du kan hitta en annan app för dina lösenord, en som är helt gratis.

Källa