Inom kort

Dropbox släcker populära Mailbox och Carousel

Dropbox lägger ner mejltjänsten Mailbox och fotoappen Carousel. Det meddelade företaget på måndagen.

Publicerad Uppdaterad

Gmailalternativet Mailbox skapade en hausse utan dess like när tjänsten släpptes i början av 2013. Det som framför allt gjorde appen unik på den tiden var att man kunde använda olika svepgester för att läggga till mejl i en "att läsa senare"-lista, till exempel.

Mailbox köptes upp av Dropbox senare det året. Nu - nästan två år senare - meddelar lagringsföretaget att man ska lägga ner mejlklienten. Tjänsten stängs ner den 26 februari.

I ett uttalande säger företaget att man kommer använda de erfarenheter man fått av att driva Mailbox "för att skapa nya sätt att kommunicera och samarbeta på". Dropbox syftar förmodligen på Paper, en ny tjänst som ska släppas i början av nästa år och är tänkt att konkurrera med Google Docs.

Men det är inte bara Mailbox som försvinner i Dropbox vinterstädning av produktportföljen. Man kommer även att släcka galleriappen Carousel, som har fungerat som ett slags komplement till Dropbox och ordnade bilderna du lagrar i molnet bättre, bland annat genom att gruppera fotona efter datum och plats.

Carousel kommer att upphöra existera från och med sista mars. Efter det ska de viktigaste fuktionerna från tjänsten integreras direkt in i Dropbox-appen.

Källa