Kan inte rå på Huawei P20 Pro

DxO Mark: Iphone XS Max har marknadens näst bästa kamera

DxO Marks tungt vägande omdöme kring kameran i Apples nya enhet Iphone XS Max har nu kommit. Och man anser att telefonen har marknadens näst bästa kamera.

Publicerad Uppdaterad

Franska DxO Marks bedömningar av kameror väger mycket tungt, och många tillverkare hänvisar gärna till betyget i sin marknadsföring, åtminstone om det är högt. Och nu har DxO Mark gjort en bedömning av kameran som sitter i Apples pinfärska enheter Iphone XS Max (betyget får antas gälla den mindre Iphone XS också, då det sitter exakt samma kameralösning i båda enheterna). Apple klarar inte av att rå på Huaweis P20 Pro, som med sin prisade trippelkameralösning alltjämt håller förstaplatsen på listan. Men man lägger sig med 105 poäng på en andra plats och petar därmed ned både Googles Pixel 2 och Samsungs Galaxy Note 9 ett snäpp. Förra årets Iphone X fick jämförelsevis 97 poäng. 

Zoom en av svagheterna

DxO Mark konstaterar att Iphone XS Max har ”en av världens bästa mobilkameror” och skriver att Apple har förbättrat kameran avsevärt sedan Iphone X släpptes. Bland annat är man mycket imponerade av funktionen ”Smart HDR”, som kombinerar ett större antal bilder med olika exponering till en bild. Även detalj- och färgåtergivning får mycket fina omdömen. Svagheterna hittar man på zoom- och skärpedjupssidan. Kameran får 110 poäng på fotosidan och 96 poäng när det gäller video. Instabil vitbalans i inomhusbelysning är ett av de tillkortakommanden som man noterar vid videoupptagning. 

Topp 10 mobilkameror enligt Dxo Mark

Så här ser topp 10-listan för mobilkameror ut just nu, enligt Dxo Mark. 

1. Huawei P20 Pro (109 p)
2. Apple Iphone XS Max (105 p)
3. HTC U12+ (103 p)
4. Samsung Galaxty Note 9 (103 p)
5. Huawei P20 (102 p)
6. Samsung Galaxy S9+ (99 p)
7. Xiaomi Mi 8 (99 p)
8. Google Pixel 2 (98 p)
9. Apple Iphone X (97 p)
10. Huawei Mate 10 Pro (97 p)

Källa