Ser ut att vara en blandning av ny och gammal inormation

E-handlare kan ha läckt Oneplus 7-specifikationer

Onlinebutiken Giztop kan möjligen ha råkat läcka specifikationerna på kommande Oneplus 7. Det finns dock en del frågetecken kring huruvida informationen verkligen är korrekt.

Publicerad Uppdaterad

Förhandsuppgifter och läckor kommer i alla former nu för tiden, och en variant som blivit allt vanligare är e-handlare som råkar publicera uppgifter om telefoner som ännu inte offentliggjorts. Och det tycks vara precis vad onlinebutiken Giztop nu har lyckats med. Oneplus 7 dök för en stund nämligen upp på deras sajt med både specifikationer och pris. Nu har listningen plockats bort. Men om man får tro uppgifterna – som helt klart publicerats av misstag – så kommer telefonen att kosta 569 dollar, det vill säga 19 dollar mer än föregångaren Oneplus 6T. Vidare ska telefonen ha en 6,5-tums AMOLED-skärm, Qualcomm 855-chipp, trippelkamera (48+20+5 megapixlar) på bakstycket samt en pop-up-kamera för selfies. Arbetsminnet ska ligga på antingen 8 eller 12 GB och lagringsalternativen uppges vara 128 alternativt 256 GB.

Misstänkta data

Men det finns också detaljer som uppges i specifikationerna som kan ifrågasättas. Bland annat så framgår det av specifikationerna att telefonen skulle ha en droppformad sensorpanel, något som rimmar dåligt med uppgiften om en pop-up-kamera för selfies. Dessutom uppges vikten på enheten ligga på 185 gram. Det senare är förstås fullt möjligt, men skulle innebära att den nya telefonen väger på grammet exakt lika mycket som föregångaren Oneplus 6T. Det ser onekligen ut som om man har lagt upp en listning baserad på Oneplus 6T och därefter fyllt på med information med utgångspunkt från obekräftade förhandsuppgifter. Facit lär vi få framåt maj eller juni, om Oneplus följer tidigare års lanseringsmönster. 

Källa