Annons

”Fågeln har befriats”

Elon Musk ny ägare av Twitter

Efter många turer fram och tillbaka har Musks köp av Twitter genomförts.

Publicerad Uppdaterad

Efter en turbulent bakgrundshistoria har nu Teslagrundaren Elon Musks köp av Twitter genomförts med en prislapp på 44 miljarder dollar, drygt 480 miljarder kronor. ”Fågeln har befriats”, skriver Musk på Twitter. Ett av Musks första drag var att sparka en rad toppchefer, bland andra ska Vd:n Parag Agrawal, finanschefen Ned Segal, policychefen Vijaya Gadde och chefsjuristen Sean Edgett fått gå.

"Anledningen till att jag förvärvade Twitter är att det är viktigt för civilisationens framtid att ha ett gemensamt digitalt torg, där ett brett spektrum av övertygelser kan debatteras på ett hälsosamt sätt utan att tillgripa våld", säger Musk i meddelandet. "Det finns för närvarande stor risk att sociala medier splittras i högerextrema och vänsterextrema ekokammare som genererar mer hat och splittrar vårt samhälle." 

Hur han har tänkt att genomföra detta är dock inte sagt, men en av spekulationerna för att snabbt börja genomföra en förändring är att häva blockeringarna av personer som tidigare har blivit utkastade från plattformen.