Neptune Suite

En klocka ska ersätta allt

Neptune vill att du ska använda klockan som bas för alla andra enheter i Neptune Suite.

Publicerad Uppdaterad

Kanadensiska Neptune är företaget som förra året framgångsrikt släppte klockan Neptune Pine. Mottagandet vid släppet var ganska svalt, ett exempel från media kommer från Digital Trends recension av klockan. Trots det verkar förtroendet för företaget inte ha förändrats, de har i skrivande stund samlat ihop nästan åtta gånger så mycket som målet på 100 000 dollar.

Men den släpptes i vilket fall, vilket talar gott för företagets nya projekt, Neptune Suite, som släppts på Indiegogo. Den här gången ser klockan betydligt mer attraktiv ut och saknar Pines känsla av en blyklump. Men det är inte mindre ambitiöst, istället för att helt försöka ersätta klockan så vill man nu helt ersätta alla andra enheter med klockan. Men alla andra enheter fungerar som en förlängning av klockan, och alla enheter är en del av samma paket.

Där klockan bär på hårdvaran ska surfplattan, mobilen, tangentbordet, medieströmningsenheten Dongle och deras eget headset spegla det du gör på klockan. Mobilen refereras till som en ”fickskärm” eftersom den egentligen bara fungerar tillsammans med klockan som bär på huvuddelen av hårdvaran. Surfplattan kan kopplas samman med tangentbordet om man vill använda utrustningen som en bärbar dator.

Neptune Dongle förvandlar en skärm med HDMI-uttag till en skärm för klockan.

För att det ska vara så lite efterdröjning som möjligt från klocka till de andra enheterna stödjer företaget Wigig, ett trådlöst protokoll som verkar i en frekvens på 60GHz. Tekniken tillåter hastigheter upp till 7Gbps och ska gör att man inte märker av någon efterdröjning.

Batteriet sägs räcka ungefär lika länge som en smartphone utan att laddas. Klockan har ett batteri på 1000 mAh, fickskärmen ett på 2800 mAh och plattan går upp till 7000 mAh. Har man en fulladdad arsenal med enheter ska de kunna användas för att ladda upp själva klockan, något som känns som att det fyller en funktion då andra enheter inte drar lika mycket ström som de gör fullpackade med hårdvara. Företaget menar att detta leder till att man kan använda hela paketet i flera dagar.

Hörlurarna kan ladda tre enheter samtidigt och kan kopplas till ett eluttag.

Däremot påpekar man att man kan slippa ta med sig telefonen om man inte behöver den. Om vi antar att samma sak gäller för en något klumpigare surfplatta så får vi räkna med att man inte alltid har med sig alla enheterna vilket gör att batteriet inte räcker i flera dagar. Mer intressant är att laddningen sköts via de medhängande trådlösa hörlurarna. Medan det inte nämns så borde det rimligen vara genom de två metallpinnarna vid sidan om hörlurarnas yttre.

Klockan marknadsförs med att det drivs av Android Lollipop. Därav kommer ett orosmoln som påminner om företagets senaste släpp när man också menar att paketet ska börja skeppas i februari 2016. Marknadsföringen om det senaste operativsystemet med Android 5.0 hade varit förståeligt om det hade skeppats snart, inte om ett år. Hur det fungerar får vi se vid släpp.

Kampanjen har tre olika versioner för kampanjen, en för de som vill betala lite 199 dollar först och 599 vid skeppning (totalt cirka 6 900 kronor), en för de första 1000 som donerar på 599 dollar (cirka 5 200 kronor) och en för resterande på 649 dollar (cirka 5 600 kronor). Alla versioner ger tillgång till hela paketet.

Källa