Går att skaffa direkt i mobilen

En ny "bank" erbjuder nu Apple Pay i Sverige

Brittiska Revolut som tidigare släppt Google Pay för svenskar erbjuder nu även Apple Pay.

Publicerad Uppdaterad

Än så länge har få svenska banker anslutit sig till Apple Pay så Revolut är ett sätt att använda Apple Pay även om din bank inte har anslutit sig. Revolut säger sig själva vara en bankutmanare och erbjuder både gratiskort och kort som inkluderar olika tilläggstjänster men i gengäld har en månadsavgift.

Gratis konto

Ett standardkonto hos Revolut är gratis att skaffa medan ett premiumkonto kostar 77 kronor i månaden och ett metalkonto kostar 140 kronor i månaden. I de två kontona ingår att ditt fysiska kort skickas hem til dig, men det får du betala extra för i Standard-abonnemanget.

Ovanliga säkerhetslösningar

För bli kund hos Revolut som alltså är baserade i Storbritannien används inte mobilt bank-id. Istället får du ta en bild av din identitetshandling som sedan granskas av Revolut och godkäns. 

Jag har tidigare varit kund hos Revolut, men avslutat mitt tidigare Premium-abonnemang. Då fick jag utöver månadsavgiften betala även en avgift på 150 kronor för att avsluta mitt premiumkort. Tidigare krävdes det ett Premium-abonnemang för att lägga till Revolut i en mobil betaltjänst, men nu kan alla Revoluts kort läggas in i Apple Pay. Det här innebär att jag bara behöver ladda ner appen i en Iphone för att komma igång. Kortet läggs till i Apple Pay genom en länk i Revolut-appen. Som ny kund kan man skapa ett konto och ladda in sitt kort direkt i Apple Pay utan att först beställa och vänta på ett fysiskt kort. Ja, man kan till och med nöja sig med kortet i Apple Pay och helt avstå ett fysiskt kort. 

Laddar pengar från annat betalkort

Med Revolut kan du inte handla för mer än du fört över till ditt Revolut-konto. Det fungerar alltså lite som ett kontantkort och du laddar pengar till ditt Revolutkort genom att använda ett annat Visa- eller Mastercard. Lägsta belopp att ladda med är 100 kronor och när du sedan gör köp kan du följa inte bara köpen utan även ditt saldo i Revolut-appen. Du kan även få dina köpa kategoriserade så du ser hur mycket du spenderat under månaden som gått på till exempel resor, restauranger eller livsmedel.

Stöd hos flera

Utöver Revolut så stöds idag Apple Pay bara av en storbank, nämligen Nordea. Utöver hos dem finns stöd för Apple Pay även hos American Express, Edenred (Ticket Restaurant-kort), Klarna, Monese, Sodexo och bensinkedjan ST1.