Slut med stödet för smarta tredjepartsskärmar

Enbart Google-skärmar får fortsatta uppdateringar

Smarta skärmar från andra tillverkare än Google kommer inte längre att uppdateras.

Publicerad Uppdaterad

Google har slutat att tillhandahålla uppdateringar för smarta skärmar från tredjepartstillverkare, och de som nämns vid namn är Lenovo Smart Display (7, 8 och 10 tum), JBL Link View och LG Xboom AI ThinQ WK9 Smart Display. Det är ingenting som Google har gått ut med som något tillkännagivande, utan har lagts till i supporttext för Google, där man också konstaterar att bristen på uppdateringar kan påverka kvaliteten på videosamtal och -möten.

Det ska poängteras att tredjepartsskärmar fortfarande kommer att fungera även i fortsättningen, däremot är det enbart Google Nest Hub som kommer att kunna få nya funktioner och förbättringar framöver.

En av anledningarna till att supporten upphör nu i april är att de nämnda skärmarna använder ett helt annat operativsystem är det som Googles skärmar använder. Även Lenovos väckarklockor Lenovo Smart Clock, både första och andra generationen, kommer fortfarande att få uppdateringar eftersom de kör ett helt annat operativsystem än Lenovos smarta skärmar som inte längre stöds.

Källa