https://www.mobil.se/nyheter/ericsson-hoppar-av-arets-mwc-massan-i-barcelona
568234
Nyheter
Även LG avstår med hänvisning till nya Coronaviruset

Ericsson hoppar av årets MWC-mässa i Barcelona

Svenska Ericsson, som brukar vara en av de största utställarna på mobilmässan i Barcelona har besluta sig för att hoppa av årets upplaga.

Ericsson meddelade sitt beslut på fredagsförmiddagen och hänvisar till det ansvar man har för anställda, kunder och deras hälsa och säkerhet. Anledningen till att Ericsson ställer in sin medverkan på mässan är givetvis det nya Coronavirusets utbrott och fortsatta spridning. 

Kan inte garantera säkerhet och hälsa

I ett uttalande så säger Ericsson att man uppskattar de försiktighetsåtgärder som arrangören GSMA har tagit. Ericsson säger dock vidare att man är, eller var, en av de största utställarna på mässan, att man hade väntat sig tusentals besökare dagligen i sin utställningsmonter och att man helt enkelt, trots att riskerna är små, inte kan garantera hälsa och säkerhet för sina besökare. Därför kommer man alltså att ställa in sin medverkan.

De lanseringar man hade planerat kommer istället presenteras för intresserade på mindre event närmare kunderna under namnet Ericsson Unboxed. Sedan tidigare har LG meddelat att även de ställer in sin medverkan med liknande argument.

Arrangören av MWC 2020 i Barcelona, GSMA har i ett uttalande efter Ericssons besked meddelat att de respekterar Ericssons beslut och räknar med att de återkommer till nästa års mässa. Gällande årets mässa säger GSMA att den ska genomföras som planerat, men att man är i kontakt med utställare om hur man kan agera tillsamans och enskilt för att minska riskerna.