Utvecklartävling

Ericssons startar sin årliga apptävling

På torsdagen lanserades Ericsson Application Awards 2014, företagets årliga apptävling. Temat för i år är appar för arbetslivet.

Publicerad Uppdaterad

För femte året i rad genomför Ericsson apptävlingen Ericsson Application Awards, där utvecklare, startup-företag, små företag, studenter eller för den delen den som har en idé till en bra app kan tävla. Tävlande är uppdelade i två kategorier, studenter och företag med mindre är 100 anställda. Temat för i år är "Appar för arbetslivet", eller "Apps for Working Life". I synnerhet handlar det om hur appar kan hjälpa oss i arbetslivet idag och imorgon samt hur man kan skapa en arbetsmiljö som främjar innovation, samarbete och balans mellan privat- och arbetsliv.

– Tävlingen ger dig och ditt team möjligheten att komma in i appindustri, och samtidigt få erkännande och bygga ut kontakter inom telekomindustrin, skriver Ericsson.

Vinnaren får 25 000 euro i prispengar. Den som kommer på andra platsen får 10 000 euro och erkännande för att genom innovation gett stöd för Technology for good, det vill säga användningen av teknik till ett samhällsviktigt ändamål, skriver Ericsson i ett pressmeddelande.

De appar som skickas som bidrag till tävlingen ska stödja Ios eller Android.

Förra året deltog 192 teams från 52 länder i Ericsson Application Awards.

Mer information om tävlingen hittar du här