Snabba puckar

Essential Phone redan i varumärkes-dispyt

Android-grundaren Andy Rubins nya telefon har knappt hunnit offentliggöras innan den nu hamnat i en varumärkesdispyt med tillbehörstillverkaren Spigen.

Publicerad Uppdaterad

Android-grundaren Andy Rubins nya smartphone Essential Phone har fått sin beskärda del av rampljuset på sistone, då den nyligen offentliggjorts efter månader av rykten och obekräftade uppgifter. Men inte ens ett pinfärskt smartphone-märke är förstås immunt mot varumärkesstrider. Och i Essentials fall kom den första omedelbart. 

Tillverkar telefontillbehör

Det är tillbehörstillverkaren Spigen, som bland annat tillverkar dator- och smartphonerelaterade produkter, som surnat till på att Rubins företag använder namnet Essential. Spigen äger nämligen rättigheterna till namnet, även om det i nuläget är aningen oklart huruvida rättigheterna även omfattar smartphone-enheter. Spigen kräver nu hur som helst att Rubins företag slutar använda namnet Essential, och hotar med att gå vidare med rättsliga åtgärder om man inte besvarat dem innan den 15 juni. 

Saknar grund

Essential tar dock det hela med ro och konstaterar att man anser att Spigens klagomål saknar grund. Huruvida man tänkt besvara anklagelserna om varumärkesintrång är oklart men man har tidigare fått avslag på att kalla företaget för Essential Products, med hänvisning just till att det skulle kunna leda till sammanblandning med Spigens varumärke. 

Källa