Leverans i november

Etc säljer Fairphone 2 i Sverige

När Fairphone är på upploppet av sin förbeställningskampanj berättar de om sina återförsäljare, och bland dem finns svenska Etc.

Publicerad Uppdaterad

Vill du ha en mobil som du vet är fri från metaller utvunna i krigszoner och byggd under anständiga förhållanden har du inte så mycket att välja på. Då är det är Fairphone 2, som ska börja levereras i november, som gäller.

Nu meddelar Fairphone vilka återförsäljare som skrivit upp sig för mobilen, och bland dem finns de svenska vänsterentreprenörerna Etc. Etc är mest känt för tidskriften med samma namn, men är ett mångsysslarföretag med bland annat webbshop där de kommer att sälja Fairphone 2 när den släpps.

Du kan även beställa Fairphone 2 direkt från tillverkaren, men för garantiärenden, reklamation och liknande kan det ibland vara skönt att ha köpt från en svensk återförsäljare. Fairphone har en förbeställningskampanj där man satt upp målet 15 000 förbokade mobiler före slutet av september. Med fem dagar kvar ligger de ungefär tusen mobiler från målet. Enligt Fairphone kommer de att tillverka mobilen och skicka ut till samtliga som beställt även om man inte når målet, men man kan komma att skruva ner det totala antalet mobiler som produceras.

Priset för Fairphone 2 är 530 euro, drygt 5000 kronor, och för det får du klart anständiga specifikationer, med en 5 tums full HD-skärm, Android 5.1, Snapdragon 801, 2 GB RAM, 32 GB internt lagringsutrymme, plats för minneskort och dubbla sim-kortsplatser. Målet är att mobilen ska ha lång livslängd, så alla delar är lätta att byta ut även av användaren själv om delar skulle gå sönder, och möjligheten finns att de kan uppgraderas till bättre versioner i framtiden.

Källa