Mobilize Your Business

Expedia: 25 procent bokar resan i luren

Mobilen, resor och numera Expedia går hand i hand. Med sin app blir Expedia mer av en guide på resan.

Publicerad Uppdaterad

Enligt en undersökning som Expedia genomfört är mobilen viktigare än bagaget och i vissa fall till och med viktigare än den person man reser tillsammans med.

Bolaget Expedia började som en avdelning inom Microsoft men är sedan flera år fristående och etablerade sig på allvar i Sverige för ett par år sedan. Och numera är mobilen en väldigt viktig kanal. 

När Expedia skulle bygga sin första app ville man agera snabbt och gjorde det genom att köpa bolaget bakom framgångsrika appen FlightTrack och fyra månader senare lanserades den första versionen av Expedias app.

Först och främst handlade första versionen av appen om att i sista minuten kunna sälja lediga hotellrum till personer i närheten som just behövde ett rum för natten. 

Från att ha sett mobilen som en engångstransaktion är Expediaappen nu mer av en resekompanjon som även hanterar incheckning, ger påminnelser och annat under resans gång. Appen kan till exempel påminna när incheckningen öppnar, vilken gate flyget går från och hur du hittar från flygplatsen till ditt hotell.

Ett exempel på hur Expedia arbetat med att förbättre kundnyttan är den relativt nya funktionen ”My Scratchpad”.

– Vi hade sett att många även när de sitter vid datorn och söker efter bästa alternativen fortfarande skrev ner alla alternativ på papper. Med My Scratchpad sparas alla sökningar oavsett vilken enhet jag använder och finns tillgängligt så man kan gå tillbaka, berättade Mark Tavender, Senior E-commerce Manager på Expedia.