https://www.mobil.se/nyheter/f-rs-ljningen-av-galaxy-tab-101-forts-tter
480274
Nyheter
Avvaktar med nya beställningar

"Försäljningen av Galaxy Tab 10.1 fortsätter"

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/641959.jpg?itok=cIkLUrlF', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/641959.jpg?itok=WHUlnGFq', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/641959.jpg', w: 900, h: 500, title: ' ' },]
Samsung kommer att fortsätta sälja exemplar från det lager man har av surfplattan Galaxy Tab 10.1 i Norden. Man väntar dock med att ta in nya enheter på grund av tvisten med Apple och domstolsutslaget i Tyskland.

 I ett skriftligt uttalande kommenterar nu Samsungs Norden-kontor utslaget i den tyska domstolen där ett tillfälligt försäljningsförbud utfärdats effter att Apple anklagat Samsung för plagiat. På grund av utslaget avvaktar man med att ta in nya exemplar av surfplattan Galaxy Tab 10.1 till Norden.

Enligt Apple har Samsung plagierat Apples egna surfplattor och förbudet uppges gälla alla EU-länder med undantag för Nederländerna.

I uttalande skriver Samsung bland annat att man är "besvikna på domstolens beslut" och att man ska "vidta alla nödvändiga åtgärder för att försäkra oss om att Samsungs surfplattor och andra mobilprodukter kommer att vara tillgängliga för konsumenter i Europa och i resten av världen."

Domstolens beslut har dock orsakat tillräckligt stor osäkerhet inom Samsung för att man tills vidare inte kommer att ta in fler plattor i Norden.

"I Norden fortsätter försäljningen av befintligt lager av Galaxy Tab 10.1. Vi avvaktar dock med att beställa in nya enheter tills vi har fått en klarhet i vad rättsläget i Tyskland betyder lokalt för Norden."