https://www.mobil.se/nyheter/f-rs-ljningen-av-renoverade-galaxy-note-7-enheter-snart-ig-ng
563624
Nyheter
”Fan Edition” har anlänt

Försäljningen av renoverade Galaxy Note 7-enheter snart igång

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/note7puff.jpg?itok=TUzqdubx', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/note7puff.jpg?itok=Auq68cAk', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/note7puff.jpg', w: 2000, h: 1162, title: ' ' },]
De renoverade versionerna av Samsungs skandaltelefonen Galaxy Note 7 är snart ute på marknaden i hemlandet Sydkorea.

Du känner förmodligen till bakgrunden, men för den som eventuellt levt på skuggsidan av Neptunus det senaste året kan det behöva påpekas; Samsungs Galaxy Note 7 som släpptes i höstas visade sig vara benägen att börja brinna och i vissa fall även explodera. Det hela riskerade att få katastrofala följder, vilket ledde till att alla (miljontals) exemplar av produkten återkallades och att den sedermera helt lades ned. I våras kom ett rykte om att Samsung skulle börja sälja renoverade versioner av de icke sålda enheterna, om än med mindre och – förhoppningsvis – ej brandfarliga batterier. Det hela förnekades och bekräftades av Samsung och allehanda källor i omgångar, men för en tid sedan stod det klart att det skulle bli av. Och på fredag släpps de första renoverade Galaxy Note 7-enheterna på marknaden, med suffixet FE som står för Fan Edition. 

400 000 exemplar

De renoverade enheterna har ett mindre batteri (3 200 mAh) än originalversionen av telefonen, men ska i övrigt inte skilja sig från gamla Note 7 på något sätt. Mjukvarumässigt har det däremot hänt lite. De renoverade enheterna kommer med Android Nougat direkt ur förpackningen och har även stöd för Samsungs egen AI-assistent Bixby. Totalt handlar det om 400 000 enheter, och än så länge är de enbart tillgängliga på den sydkoreanska marknaden. Samsung har inte offentliggjort några planer kring hur man tänkt med öriga marknader, annat än att man inte kommer att sälja den renoverade versionen av telefonen i Nordamerika. Det är också oklart om man kommer att tillverka fler än de 400 000 enheter som nu släpps.