Rullas ut under de kommande veckorna

Facebook avslöjar: Nu får Instagram videosamtals-funktion

Facebook har i samband med sin utvecklarkonferens F8 avslöjat en hel rad nyheter för sin foto- och videodelningstjänst Instagram. Och den mest intressanta nya funktionen är möjligheten att ringa videosamtal.

Publicerad Uppdaterad

Det var redan för ett par månader sedan som det började cirkulera uppgifter om att en videosamtals-funktion var på väg till Instagram. Detta efter att redaktörer på sajten Techcrunch hittat grafiska symboler i en utvecklarversion av appen som med all önskvärd tydlighet skvallrade om att just videosamtal kunde vara på gång. Och Facebook, som äger Instagram, har nu bekräftat saken i samband med utvecklarkonferensen F8. Detta dock utan att avslöja några närmare detaljer. 

Ännu bara på teststadiet

Det kan dröja ett tag innan Facebook rullar ut videosamtalen till Instagram. Funktionen befinner sig fortfarande på teststadiet och Facebook nöjer sig med den rätt flummiga tidsangivelsen ”under de kommande veckorna”. När funktionen rullas ut ska den hur som helst rullas ut globalt. Få detaljer är kända i nuläget, annat än att man ska starta videochatten genom att trycka på kameraikonen i toppen av en meddelandetråd. Det ska gå att chatta antingen med en person eller med en liten grupp användare. Det är emellertid okänt vad det maximala antalet deltagare vid gruppvideochatt ligger på. Facebook aviserade utöver videosamtals-funktionen även att man kommer att se över utforskningsfliken, som nu ska bli bättre på att identifiera vad användarna är intresserade av. 

Källa