Kommer "snart" till Android

Fallout Shelter släppt till Ios

På baren övar karaktärerna på sin karisma. Precis som i verkligheten.
På baren övar karaktärerna på sin karisma. Precis som i verkligheten.

Rollspelsserien som gjort sig känd på pc och spelkonsoler ser ut att göra en smidig övergång till mobiltelefoner.

Publicerad Uppdaterad

Fallout Shelter, som baseras Bethesda Softworks post-apokalyptiska rollspelsserie Fallout, har just släppts till Ios. En androidversion har också tillkännagivits men tidsramen är “snart”, så exakt hur lång tid det tar innan vi ser spelet på Googles plattform är osäkert.

Du tar kontrollen över en bunker som designades för att skydda invånare från den stundande apokalypsen. Du kan bygga en mängd olika områden som fyller olika funktioner, exempelvis vattengeneratorer, skjutbanor och barer. Allt det där nödvändiga och lättåtkomliga under domedagstider. Du kan även skicka ut dina invånare på uppdrag i det öde radioaktiva landskap utanför bunkerns port. Därifrån kan de plocka på sig nya föremål, gå upp i nivå och samla på sig kapsyler, som är spelets valuta.

Spelet är gratis att ladda ner och kräver inte en uppkoppling. Är du orolig för tidsbegränsade aktiviteter som du kan köpa dig förbi så ska det inte vara ett problem, det du kan köpa i spelet är nämligen “lunchlådor” med sedvanligt innehåll som automatgevär, pistoler, medicin mot radioaktivitet och kapsyler. En kort provspelning visade oss en kort introduktion till hur spelet fungerar och lät oss sedan köra vidare med enstaka tips emellanåt. Ett tips menade att om man lämnar en tjej och kille ensamma i ett rum så ökar chanserna till en större befolkning...

Bethesda visade även ett armband som tagits från originalserien och gjorts om för dagens smarta telefoner. Armbandet kommer endast att finnas i en begränsad utgåva av det uppkommande konsol- och pc-spelet Fallout 4. Det spelet släpps i höst och till smarta telefoner kommer en app för att hålla koll på sin spelkaraktärs utrustning och förmågor att kunna ladda ner gratis.

En riktig entusiast kanske spelar såhär om sex månader.
En riktig entusiast kanske spelar såhär om sex månader.

Källa