Baksida i plast avgör

Falltest: Så tåliga är Samsung S21, S21 Plus och S21 Ultra

Samsungs senaste toppmodeller i S21-serien har utsatts för ett falltest för att se hur de står sig mot föregångarna.

Publicerad Uppdaterad

Det amerikanska försäkringsbolaget Allstate har gjort falltester på telefonerna i Samsungs S21-serie för att se hur de står sig mot föregångarna. Deras test, vilket innebar ett fall från 1,82 meter, visade att skärmarna på samtliga modeller i serien inte visade några skillnader från föregångarna, där den billigaste modellen S21 är den som klarar sig bäst och den dyrare S21 Ultra är den som klarar sig sämst. 

Plast bättre än glas

När telefonerna vändes och fick falla med baksidan nedåt visade det sig däremot att den nya serien klarade sig bättre än föregångarna. S21:an var den som klarade sig bäst vid fall med baksidan nedåt vilket beror på att den har en plastbaksida istället för glas. På både S21 Plus och S21 Ultra sprack baksidorna efter bara ett fall. 

På samtliga modeller klarade kamerorna fallet. 

Försäkringsbolaget har också gjort en undersökning för att se hur amerikaner hanterar sina trasiga mobiltelefoner. Där visade det sig att den vanligaste skadan är en skadad skärm och batteriproblem är på andra plats. 

64 procent svarar också att de hellre köper en ny mobil än lagar en trasig och många tycker att det är pinsamt och oproffsigt att ha en mobil med en trasig skärm. Det borde alltså finnas en marknad för mobiler med mer hållbara skärmar.